IPB

Welcome Guest


 
Start new topic
> nero autobackup
perparker
post Jun 2 2009, 01:57 AM
Post #1


Member
**

Group: Members
Posts: 14
Joined: 2-June 09
Member No.: 7,280,759



Hi.

I sat up this nice little tool in nero 9 called auto backup.

Just wondering if it backup on schedule or on every file change?

I found no schedule button for it.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wither
post Jun 2 2009, 03:24 PM
Post #2


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 21,667
Joined: 30-August 08
Member No.: 8,132,427



Interesting. The help file talks about it but I can't find the menu icon for it. Where is it?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
perparker
post Jun 2 2009, 06:59 PM
Post #3


Member
**

Group: Members
Posts: 14
Joined: 2-June 09
Member No.: 7,280,759



The start icon for the program is in nero start smart center on the left side.

(dont know if its there on normal setup, i always choose custom and install all)

Very easy little tool. uses little resources.

I made mine just copy my documents,outlook pst file, my pictures and some save games to a another disk. (good enough backup for me)

I see it give a msg now and then about copy succsessful, so i guess its on a schedule.

This post has been edited by perparker: Jun 2 2009, 07:03 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wither
post Jun 3 2009, 04:36 PM
Post #4


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 21,667
Joined: 30-August 08
Member No.: 8,132,427



I'm using Backitup3 and I still can't find the autobackup menu icon and it's not on the list of add and remove items.

Any chance you can tell me the name of the file that launches it?

Also note that auto backup overwrites the previous backup so you don't have an archive like you do if you use a standard backitup job.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AgentBackup
post Jun 9 2009, 03:04 PM
Post #5


Member
**

Group: Nero Employee
Posts: 11
Joined: 24-September 08
Member No.: 8,173,697



@perparker:
Autobackup is copying new or changed files automatically after they have been created or changed.
Sometimes it might take a few seconds until the copy starts,depending on the system and the machine.

@wither:
Autobackup is not included in Nero BackItUp 3, but in Nero BackItUp 4 and in Nero StartSmart.

Hope this helps.

Best,
AgentBackup

Go to the top of the page
 
+Quote Post
wither
post Jun 10 2009, 08:53 PM
Post #6


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 21,667
Joined: 30-August 08
Member No.: 8,132,427



autobackup is apparently not in V8. I looked in Smartstart and it wasn't there. Thanks for the information.

This post has been edited by wither: Jun 10 2009, 08:53 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed Topic